Maarten Gybels nieuwe jeugdcoach mountainbike

Na het vertrek van André Coppers als MTB Coach in 2012 wil Wielerbond Vlaanderen (WBV) de MTB begeleiding van de aspiranten (U15) en nieuwelingen (U17) terug op een hogere versnelling schakelen.

Maarten Gybels zal de coaching van U15 & U17 categorie op zich nemen vanaf seizoen 2015.
Maarten Gybels, 33 jaar is reeds langere tijd actief in de MTB wereld, eerst als actief renner en sinds 2009 ook als coach/trainer.

Enkele maanden geleden hebben Peter Verhoeven (Sporttechnisch Coördinator bij WBV) en ikzelf gesprekken opgestart om de jeugdcoaching vanuit Wielerbond Vlaanderen nieuw leven in te blazen.
Uiteindelijk waren we er snel uit dat er iets moest gebeuren & hebben we onze manier van aanpak vastgelegd. We zullen ons specifiek richten op de U15 & U17 jongens en meisjes. We gaan hen begeleiden in een traject dat ideaal is richting Nationale Junioren kern. De ervaringen & kennis die ik opgedaan de afgelopen jaren als mountainbikecoach zullen me hierin helpen. De rol van de ouders is daarbij een niet te verwaarlozen factor. Eind november volgt er een eerste info vergadering.” aldus Maarten Gybels.

Comments are closed.